Šiaurės Haiku

Šaldytos žuvies pristatymas į namus Vilniuje

Naujienlaiškis 2018-08-26

Šiaurės Haiku žuvies naujienos ir receptai

Žiūrėti laišką naršyklėje

Sveiki žuvies mėgėjai,
Skubu pasidalinti receptu skanaus padažo, kurio pagrindinė sudedamoji dalis - kaukazinės slyvaitės kaip tik sunoko.
Kaukazinės slyvaitės gerai dera kasmet, bet šiemet jų ypač daug ir sunoko matydamos tikrai daug saulės.
Pati padažo įdėja, tai garsaus gruziniško Tkemali, kurį kiekviena gruzinė gamina subtiliai skirtingą. Tačiau guziniškas Tkemalis tikrai aitrus, stiprus gal dėl pačių žolelių intesyvumo to klimato šalyje.
Lietuviškas gavosi toks puikus ir subtilus, kad taip skanu su žuvimi tiek riebia, tiek balta ir be abejo tradiciškai su visokiais būdais ruošta mėsą ir net su virtais ryžiais, humusu.

  • 1-1,3 kg (~2litrai) kaukazinių slyvaičių,
  • 1-3 galvutė česnako (pagal česnako stiprumą ir jo toleravimą),
  • 2 a.š. druskos
  • 3 v.š. cukraus
  • 1-3 aštrūs čili pipiriukai
  • kalendros, krapų, bazilikų, raudonėlio ir kitų mėgstamų žolių. Viso ~200gr.

Kaukazines slyvutes nuplaukite, užpilkite ~0,5 vandens ir virkite, kol jos suminkštės ir pradės atskirinėti nuo kauliukų. Pravėsusias slyvaites pertrinti sietuve (didesnėmis skylutėmis) įstatytame į kitą indą, kad atsiskirtų kauliukai.
Į slyvaičių košę dėkite susmulkintas Žoles, česnaką ir čili pipirą druską, cukrų. Viską užvirinkite ir padažą supilstykite į iškaitintus stiklainiu, užsukite steriliais dangteliais. Skanaus :)
 

Užsisakyti žuvies

Atsisakyti naujienlaiškio    Atnaujinti prenumeratos parinktis

Kaip užsakyti žuvies? 
Naudodamiesi užsakymo forma Šiaurės haiku
Rašydami:  noriuzuvies@siaureshaiku.lt
Skambindami: +370 659 47496

 


Kontaktai

Tel. +370 659 47496

El.p. arturas@siaureshaiku.lt

 

Užsakymas

Minimalus užsakymo kiekis 3kg Vilniuje, 5kg Kaune

Apmokėjimas pristatymo metu

 

Pristatymas

Nemokamas pristatymas Vilniuje, Kaune

Darbo dienomis nuo 9:00 iki 21:00