Šiaurės Haiku

Šaldytos žuvies pristatymas į namus Vilniuje

Filtering by Category: Skumbre

Skumbrė kepta kimči salotose (4 asmenims)

Skumbrė kepta kimči salotose (4 asmenims)
Kepta skumbrė yra skanus, bet riebus patiekalas. Tačiau jei kepsime kimči salotose, tai skumbrė nebebus toks sunkus maistas skrandžiui ir turėsime labai skanų garnyrą.

Patiekalui reikės
Žuvies:

  • 2 skumbrių

Lietuviškų raugintų kopūstų ale kimči

  • Raugintų kopūstų ~1kg

  • 3-4 morkų

  • artabatinio šaukštelio (arba pagal skonį) raudonojo kario pastos (rasite Asorti)

  • jei mėgstate česnaką, tai įdėkite pagal skonį

Sutarkuokite morkas, supjaustykite česnaką. Sumaišykite raugintus kopūstus, raudonojo kari pastą, morkas, česnaką ir sudėkite į indą su dangteliu. Paruoštas salotas, bent porą valandų palaikykite šaldytuve.

Skumbrę išdarinėkite ir supjaustykite į 4 gabalus arba padarykite filė. Yra keletas būdų skumbrei filiuoti, vieną radau nufilmuotą youtube. Skumbrės sūdyti nereikia ir gautus 4 filė gabaliukus susukite į suktinukus, oda į išorę ir perverkite mediniu iešmeliu (dantų krapštukai pertrumpi).

Skumbrės suktinukus ar gabalus sudėkite į karščiui atsparų indą ir gausiai užklokite pagamintomis kopūstų salotomis, uždenkite dangčiu. Kepkite orkaitėje uždengtą, 180 C 50min.
Patiekalas skanus tiek karštas tiek šaltas. 

Kepant ant grilio


Grilio sezonas prasidėjo ir labiausiai tinkamos kepti ant grotelių riebios žuvys ir su oda: Grenlandijos otas, baltasis otas, ešeriai, skumbrės, neišdarinėta silkė. Neišdarinėtą silkę reikėtų prieš kepant tik nuplauti apiberti druską ir smulkiai maltais pipirais. Iškepus atvėsinti ir tada atsiskleidžia visi skoniai. Išdarinėjant silkę daugiau prarandama nei gaunama :). Ant grotelių keptos žuvys skaniausios su šviežių daržovių salotomis ir savos gamybos padažu
Alyvuogių aliejus
Garstyčios Dijon
Sojos padažas (geriau sumažintu druskos kiekiu)                      Balzamikas arba ciltrinos sultys                                                                    Medus arba rudas cukrus
Sezamo pasta (Tahini)
Ruošimas: bazė – alyvuogių aliejus, o visą kitą dedame pagal asmeninį skonį. Sumaišom su blenderiu (smulkintuvu-trintuve). Tahini dedame pačioje pabaigoje ir po nedaug 0,5-1 šaukštą, nes jis labai kietina visą padažą, bet suteikia labai pikantišką skonį.


Kontaktai

Tel. +370 659 47496

El.p. arturas@siaureshaiku.lt

 

Užsakymas

Minimalus užsakymo kiekis 3kg Vilniuje, Kaune 5kg

Apmokėjimas pristatymo metu

 

Pristatymas

Nemokamas pristatymas Vilniuje, Kaune

Darbo dienomis nuo 9:00 iki 21:00