Šiaurės Haiku

Šaldytos žuvies pristatymas į namus Vilniuje

Filtering by Category: Otas

Kepant ant grilio


Grilio sezonas prasidėjo ir labiausiai tinkamos kepti ant grotelių riebios žuvys ir su oda: Grenlandijos otas, baltasis otas, ešeriai, skumbrės, neišdarinėta silkė. Neišdarinėtą silkę reikėtų prieš kepant tik nuplauti apiberti druską ir smulkiai maltais pipirais. Iškepus atvėsinti ir tada atsiskleidžia visi skoniai. Išdarinėjant silkę daugiau prarandama nei gaunama :). Ant grotelių keptos žuvys skaniausios su šviežių daržovių salotomis ir savos gamybos padažu
Alyvuogių aliejus
Garstyčios Dijon
Sojos padažas (geriau sumažintu druskos kiekiu)                      Balzamikas arba ciltrinos sultys                                                                    Medus arba rudas cukrus
Sezamo pasta (Tahini)
Ruošimas: bazė – alyvuogių aliejus, o visą kitą dedame pagal asmeninį skonį. Sumaišom su blenderiu (smulkintuvu-trintuve). Tahini dedame pačioje pabaigoje ir po nedaug 0,5-1 šaukštą, nes jis labai kietina visą padažą, bet suteikia labai pikantišką skonį.

Grenlandijos Otas

Grenlandijos Otas
Otas riebi žuvis turinti daug organizmui naudingų Omega-3 riebiųjų rūgščių. Otas dėl savo riebumo labai skanus keptas orkaitėje. Atšildžius Otą, nuplauti ir šiurkščia kempinėle ar peiliu pašalinti dugninėm žuvims būdingas apnašas. Žirklėmis apkarpau šoninius pelekus, kad geriau riebalai tekėtų į garnyrą.
Bulves ir daržoves apvirti labai mažam kiekyje vandens ir supilti į atsparų karščiui dubenį. Nuplautą Otą uždėti ant viršaus. Jei labiau mėgstami ryžiai, tai sausus ryžius supilti ant dugno ir užpilti dvigubu vandens kiekiu, kuriame ištirpinta druska su trupučiu prieskonių ar ekologiško daržovių sultinio. Otą dedame ant viršaus. Kepti orkaitėje apie 40-60min. 180oC. Kepti galime atvirame inde, nes oto oda apsaugo nuo džiūvimo. Kepant, Oto sultys ir riebalai permerkia garnyrą. Iškepus, odą lengvai atsiskiria. Vienam valgytojui reikėtų skaičiuoti apie 300gr žuvies. Jei bus pagaminta daugiau, tai labai skanus ir šaltas, be to šildant skonis nenukenčia, o garnyras būna dar skanesnis.         


Kontaktai

Tel. +370 659 47496

El.p. arturas@siaureshaiku.lt

 

Užsakymas

Minimalus užsakymo kiekis 3kg Vilniuje, 5kg Kaune

Apmokėjimas pristatymo metu

 

Pristatymas

Nemokamas pristatymas Vilniuje, Kaune

Darbo dienomis nuo 9:00 iki 21:00