Šiaurės Haiku

Šaldytos žuvies pristatymas į namus Vilniuje

Filtering by Category: Krevetės

Atsigavimo sriuba (4 valgytojams)


Pamaloninti savo skrandį, sušildyti sužvarbusį kūną, galime skania sriuba, turinčia ir organizmą valančių savybių.
Reikės:
2 litrų vandens
2vnt. jūros ešerių
6-7vnt. šviežių ŠITAKE grybų (džiovintus reikėtų išminkyti)
ryžių makaronų iki 100g
Kupino valgomo šaukšto MISO
Sojų padažo 2 valgomi šaukštai (arba pagal skonį)
Šviežio imbiero
šviežaus Čili pipiro (nepadauginti), pipirų, citrinos
Krevečių (atšildytų ir pagal norą)
Gaminimas: nuvalytus ešerius užpilti 2 litrais vandens ir nuo užvirimo virti ~1,5 valandos ant labai lėtos ugnies. Ešerius išimti ir į sultinį sudėti supjautytus griežinėliais ŠITAKE grybus ir pavirti 10-15mi. kol grybai išvirs. Daugiau virti NEREIKIA. Į karštą sriubą sudėti v.šaukštą MISO, imbierą, soją, supjaustytą čili pipirą, pipirus, ryžių makaronus. Išrankiojam iš virtų ešerių kaulus ir mėsą sudedame į sriubą. Druskos, krevečių ir griežinėlį citrinos kiekvienas valgytojas gali dėtis į savo lėkštę pagal skonį. Skanaus :)

Moliūgų sriuba su krevetėmis 

Moliūgų sriuba su krevetėmis 

Rudenį mūsų namuose sumažėja vietos, nes į namus susikrausto sodyboje užaugę ir giminaičių sudovanoti moliūgai. Tai ne daržovės kurias gali sukrauti rūsyje ar sukišti po lova, jie lyg kokie gyviai, mėgsta gerai matomas ir ventiliuojamas vietas.

Daugeliui čia anokia naujiena moliūgų sriuba, tai tik siūlau į išvirtą sriubą įdėti atitirpdytų (!! nes, kitaip atšals sriuba, o vėl užvirus, krevetės primins guminukus ) jau paruoštų giluminių šiaurės vandenų krevečių.

Mes moliūgų sriubą ruošiame:

Moliūgo su nulupta oda

Morkų

Svogūnas,

Bulvių ar saldžiųjų bulvių

Prieskoniai: žalia kalendra, petražolės, bazilikai, imbiero šaknies ir kt, mėgstamų

Druska, pipirai pagal skonį

Moliūgus, morkas, svogūnus ir kt. daržoves supjaustom, vandens užpilame kad vos apsemtų. Užvirus , verdame ant silpnos ugnies, kol daržovės sumikštės t.y. išvirs. Nukėlus nuo ugnies sudedame supjaustytus prieskonius, druskos pipirų ir viską susmulkiname su elektrine trintuve (blenderiu). Atšidytų krevečių kiekvienas dedasi pagal norą. Skanaus :)

20181116_203522 (1).jpg

Makaronai su bazilikų pesto, tarkuotu sūriu, krevetėmis ir braškėmis

Makaronai su bazilikų pesto, tarkuotu sūriu, krevetėmis ir braškėmis
Puikus patiekalo paįvairinimas sezoninėmis uogomis.
Ant karštų, ką tik išvirtų viso grūdo kokybiškų makaronų, įmaišome bazilikų pesto (kurį lengvai galime pasidaryti ir patys), užbarstome tarkuoto brandinto sūrio, įdedame atšyldytų krevečių ir valgome su šviežiomis braškėmis. Skonis.... :)

Bazilikų pesto:
šviežus bazilikai, aliejus, pinijų ar kedro gliaudyti riešutai, aliejus, brandintas kietas sūris (pvz Džiugo). Viską blenderiu susmulkiname - paruošta :) Bazilikas gali būti derinamas arba pakeičiamas kitais prieskoniniais augalais: krapais, petražolėmis, kiaulpienių lapais ir žiedais
 

Krevetės

KREVETĖS. Krevetes ragavusių atsiliepimai labai geri. Žvejotos Šiaurės Atlante,  šaltųjų vandenų krevetės nėra stambios, bet skonio turi tikrai daugiau nei "pietietės". Atšildymas ant popierinio rankšluoščio tunka 30-40 min. ir jau galime valgyti, dėti į salotas ar Sushi. Prieš gamindamas patiekalus su krevetėmis, pasidarau naminio majonezo.
Naminis majonezas (1-2 asm.) užtruks 5 min. 
1 naminių vištų kiaušinio trynys
0,5 arbat.š. Dižono garstyčių
100 ml rapso, vynuogių kauliukų ar jundros aliejaus
pusė citrinos, arba arbat.š vyno ar obuolių acto
druska, j.pipirai       
                  
Visi produktai turi būti kambario temperatūros (labai svarbu), jei kiaušiniai ar aliejus ką tik iš šaldytuvo - teks palaukti.
Dubenėlyje šluotele ar plakiklio pagalba maišome (neplakame) kiaušinio trynį, garstyčias, druską, pipirus. Po to labai silpna srovele, be perstojo maišant, pilame aliejų. Toliau maišant, po truputį pilame išspaustas citrinų sultis, kas kart paragaujant. Štai ir viskas, galima valgyti, o ko nesuvalgėte galima palaikyti ir šaldytuve.
Aš mėgstu kad majonezas turėtų truputį aitrumo, tai dedu ir truputį tikro gruziniško naminio vyno acto. Pažistamam gruzinui nepavyko vienas asotis vyno, tai turiu gero acto :).
Aliejaus skonis labai įtakos galutinį majonezo skonį. Alyvuogių aliejus turi savo specifinį kartumą, tai ir majonezas turės šį prieskonį, o tai jau skonio reikalas. Renkantis neutralius aliejus, išvengsime, kad kažkas nemėsgsta kokio prieskonio. Bet jei gaminame sau, tai galime ekperementuoti ir ieškoti savo skonių. 

Gaivios salotos su krevetėmis:
virti atvėsinti ryžiai
supjaustytas šviežias agurkas
konservuoti kukuruzai
krevetės virtos, lukštentos
naminis majonezas
Maišant, proporcijos "iš akies". Svarbu nesuvargyti ko nors iki sumaišant :):)
 


Kontaktai

Tel. +370 659 47496

El.p. arturas@siaureshaiku.lt

 

Užsakymas

Minimalus užsakymo kiekis 3kg Vilniuje, 5kg Kaune

Apmokėjimas pristatymo metu

 

Pristatymas

Nemokamas pristatymas Vilniuje, Kaune

Darbo dienomis nuo 9:00 iki 21:00