Šiaurės Haiku

Šaldytos žuvies pristatymas į namus Vilniuje

Filtering by Category: Hekas

Jūrinė lydeka (hekas) kitaip

"Žuvis kitaip" 4 asmenims prisikirsti:
*Jūrų lydekos (heko) filė 1kg. Dėl savo konsistencijos ir tam tikrų skoninių savybių ši žuvis tinka geriausiai.
*250 gr kokoso grietinėlės ar tiršto kokoso pieno
*100 gr lukštentų pistacijų
* 100 gr džiovintų slyvų
* mažas svogūnas
* aliejaus 2 v.š.
* mango-kario prieskonių
* druskos pagal skonį, bet nedaug.
Supjaustyti žuvį gabaliukais, pabarstyti prieskoniais ir druska, išmaišyti ir palikti kuriam laikui. Sulkiai supjaustytą svogūną pakepti ant aliejaus kol taps skaidrus. Dėti supjaustytą ir prieskoniais ir druska subarstytą žuvį ir apkepti ~10min. Sudėti slyvas, pistacijas, kokoso grietinėlę, išmaišyti, uždengti dangtį ir patroškinti ~10 min. Paragauti ar netrūksta druskos. Prie šio patiekalo labai tinka Basmati ryžiai.  Skanaus :)

Žuvies kepsiukai ant iešmelių

Noriu pasidalinti puikiu patiekalu, kurį išbandėm šį savaitgalį žuvies kepsniukai ant iešmelių (2-3 valgytojam)
* Heko filė 500gr
* 3 vidutinės ar 4 mažos morkos
* svogūnas
* 2 v.š. ryžių krakmolo (arba bulvių, kukurūzų)
* druska, pipirai pagal skonį
Viską susmulkiname trintuve (blenderiu), dedame krakmolą, druską ir pipirus. Formuojame rutuliukus apie 3 cm. skersmens,  veriame ant bambukinių iešmelių ir apšlakstome alyvuogių aliejumi. Kepame orkaitėje, kepsninėje  180C ~25min.. Jei kepsime ant žarijų, iešmelius prieš tai išmirkyti vandenyje.
Fantastiškai tinka Tkemalio (kaukazinių slyvaičių padažas)

Jūrų lydeka - Hekas

Jūrų lydeka - Hekas. "Silkių lydeka" taip dar vadinamas Hekas, nes kur silkės, ten medžioja ir Hekas, norvegų vadinamas "juodųjų nasrų" vardu. Jei kam Heko vardas asocijuosiasi su prasta žuvimi, tai  neetiško žuvies gaudymo, perdirbimo ir netinkamo produkto laikymo pasekmė. 
 File galime tiesiog kepti orkaitėje, ant keptuvės, dartyti kotletus.
Kotleto privalumas kepant iš žuvies išsiskiriačias sultis sugeria daržovės ir kruopos ir kartu praturtina skoniais.
Jūrų lydekos kotletai:
1 kg jūrų lydekos (heko) file
2 vnt kiaušinių (galima ir nedėti, nes hekas gana gerai “klijuojasi”)
2 vnt (~250gr.) morkų
2 vnt svogūnų
200 gr. manų kruopų ar ryžių dripsniai, kitos kruopos
Aliejaus ar lydyto sviesto kepimui, druska ir pipirai.
 
Jūros lydekos filė, morkas, svogūnus susmulkinti ir sumalti trintuve (blenderiu) ar kitu virtuvės prietaisu.
Sudėti išplaktus kiaušinius, manų kruopas, druską, pipirus ir gerai išminkyti. Paruoštą tešlą palaikyti 1 valandą kambario temperatūroje, kad išbrinktų  kruopos, šaldytuve reikėtų laikyti ilgiau (patogu jei ruošiamės kepti ne iš karto).
Iš tešlos formuojam kotletukus ir kepame aliejuje ant keptuvės. Suformuotus ir užšaldytus ant sviestinio popieriaus kotletukus galime laikyti šaldiklyje kitam kartui. Labai patogu greitam paruošimui.
Galima valgyti tiek karštus tiek šaltus su naminių pomidorų padažu ar daržovių troškiniu.
 
Jūrų lydekos suktinukai su rūkyta šonine ir kietu sūriu.
1kg jūrų lydekos filė, supjaustyti į ~6 gabaliukus
12 griežinėlių rūkytos kiaulienos šoninės (ar kaimiškų lašinių)
100 g kieto sūrio (Parmezano, Džiugo, Parnidžio ar kt.)
6 šalavijo lapeliai
Įkaitinti orkaitę iki 200 C
Stambiai sutarkuokite sūrį, sukapokite šalavijo lapelius ir sumaišykite.
Įpjaukite j.lydekos gabalėlius suformuodami kišenę, jei file plona, tai gabalėlį tiesiog sulenkite. Į vidų prikimškite tarkuoto sūrio ir šalavijo.
Ant darbastalio padėkite rūkytos šoninės griežinėlį, ant viršaus uždėkite jūrinės lydekos gabalėlį ir uždenkite kitu šoninės grieinėliu ir apvyniokite gabaliukus siūlais. Saikingai užberkite druskos ir pipirų. Sudėkite paruoštus gabaliukus  į  kepimo indą geriau kad nesiliestų.
 Ikiškite į orkaitę ir kepkite 20-30 min. priklausomai nuo gabaliukų storio.
Patiekite su bulvių-salierų purė, šviežių daržovių salotomis.


Kontaktai

Tel. +370 659 47496

El.p. arturas@siaureshaiku.lt

 

Užsakymas

Minimalus užsakymo kiekis 3kg Vilniuje, 5kg Kaune

Apmokėjimas pristatymo metu

 

Pristatymas

Nemokamas pristatymas Vilniuje, Kaune

Darbo dienomis nuo 9:00 iki 21:00